Skip to main content

ZinWerk©

Binnen een organisatie, instantie of bedrijf zijn het de mensen, die samen zorgen voor een gezond en productief arbeidsklimaat. Werk vraagt professionaliteit en bekwaamheid maar bovenal betrokkenheid. Een gezond arbeidsethos ontstaat vooral uit de dialoog over de bedoeling, missie en waarden met betrekking tot het werk. Hier horen ook de persoonlijke drijfveren, ambities en zingeving bij. ZinWerk© bestaat uit kaarten met reflectieve vragen over communicatie, samenwerking en drijfveren. Op een speelse manier kunnen de vragen ruimte scheppen voor verkenning en verbetering van teamspirit en bezieling.

Doelgroep: voor mensen die samenwerken binnen verschillende bedrijfsculturen zoals business, dienstverlening, zorg & welzijn, teams, onderwijs, coaching. ZinWerk© bestaat uit: ruim 50 vragen. 5 emoticons en een handleiding met meerdere speelvariaties.

Teamwork: trek om de beurt blind een kaart uit het spel. Degene die de kaart trekt, leest de tekst hardop voor. Zoek samen naar antwoorden. Bedenk dat het bij alle vragen belangrijker is om er met elkaar over te praten, in plaats van gelijk te krijgen of een probleem op te willen lossen. Leg het kaartje onder een van de emoticons. Maak (werk)afspraken ter verbetering en bedank elkaar voor ieders inbreng.

Coaching: het voordeel van deze werkwijze is dat de coachee uitgenodigd wordt, om aan de slag te gaan tot zelfanalyse waarbij de kaartjes kunnen dienen als kompas.

ZinWerk© kan los worden besteld via de webwinkel. Mensbeeld kan ook een workshop verzorgen rondom de kaarten, communicatie, samenwerking en teamspirit.

Neem contact op

Ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met traingen en advies

Wat anderen over ons zeggen

Voor Landgoed Rijckholt maken we al jaren gebruik van de kennis en mogelijkheden van Mensbeeld. Zowel in kleinere intervisie en supervisie groepjes, als in grotere groepen. Meerdaagse bijeenkomsten, maandelijkse bijeenkomsten en eenmalige sessies. Onze ervaring is dat collega's binnen een groepje extra verbinding voelen met elkaar en dit blijft ook na de bijeenkomsten zo en dat is bijzonder. In alle lagen van de organisatie is het waardevol en leerzaam. Je leert je collega's beter kennen en daarnaast vergaar je gerichte kennis op je eigen handelen, maar ook in combinatie met omgang van onbegrepen gedrag van onze bewoners.

Paulien Koenraadt, HR functionarisLandgoed Rijckholt

Voor Bergweide is spiritualiteit en zingeving van wezenlijk belang. Al jaren verzorgen ze trainingen, videoreflectie, begeleiden ze onze coaches en ondersteunen ze ons in de belevingsgerichte rapportage. Arie begrijpt dat belevingsgericht werken in alle lagen van de organisatie er toe doet: belevingsgericht zorgen, belevingsgericht leidinggeven, belevingsgericht managen en belevingsgericht besturen. Mensbeeld helpt ons om belevingsgericht werken vanuit zingeving en spiritualiteit, op een hoger level te tillen!

Monique Ekers, manager zorgBergweide

Een mooie manier om te ervaren waar iemand met dementie tegen aanloopt. Het laat je nadenken over wat dementie met iemand doet en hoe je hier als betrokkene het beste mee om kunt gaan. Ook de nabespreking is een waardevolle aanvulling op wat je meemaakt.

Heleen Visser, mantelzorg consulenteStichting Welzijn Alblasserdam

Maak kennis met onze opleidingen

Trainingen en advies

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Persoonlijke ontwikkeling

Benieuwd wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen?