Skip to main content

Gelukmakend

Is geluk maakbaar? Waarom zou ik investeren in geluk binnen mijn organisatie en wat levert mij dat op? Aandacht voor zin, betekenis en geluk is van waarde voor ieder mens. Een werknemer die zich gezien, gehoord en gelukkig voelt, zal de bewoner of klant anders benaderen. Het creƫert een omgeving waar uw medewerkers met passie en bezieling werken. Waar uw medewerkers trots zijn, gelukkig van worden en gedreven zijn hun talenten in te zetten. Het verkennen en regisseren van het eigen geluk, ontwikkelt taal en vaardigheden in het geluk van de (kwetsbare) ander.

De kern van onze ondersteuning bestaat uit het, samen met de organisatie, zoeken naar complementaire verbanden die bijdragen in zin en (werk) geluk. Dit doen we door aan te sluiten op wat er al goed gaat en door te ontwikkelen wat er ontbreekt. We beogen mensen te leren denken in kansen en mogelijkheden en geloven in de kracht van verbinding en dialoog. Het resultaat blijft iedere keer weer verrassend wanneer mensen samen in beweging komen en hun eigen creativiteit en kracht ontdekken. Wanneer het (weer) lukt betekenisvol te zorgen met compassie voor de (kwetsbare) medemens!

Neem contact op

Ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met traingen en advies

Wat anderen over ons zeggen

Voor Landgoed Rijckholt maken we al jaren gebruik van de kennis en mogelijkheden van Mensbeeld. Zowel in kleinere intervisie en supervisie groepjes, als in grotere groepen. Meerdaagse bijeenkomsten, maandelijkse bijeenkomsten en eenmalige sessies. Onze ervaring is dat collega's binnen een groepje extra verbinding voelen met elkaar en dit blijft ook na de bijeenkomsten zo en dat is bijzonder. In alle lagen van de organisatie is het waardevol en leerzaam. Je leert je collega's beter kennen en daarnaast vergaar je gerichte kennis op je eigen handelen, maar ook in combinatie met omgang van onbegrepen gedrag van onze bewoners.

Paulien Koenraadt, HR functionarisLandgoed Rijckholt

Voor Bergweide is spiritualiteit en zingeving van wezenlijk belang. Al jaren verzorgen ze trainingen, videoreflectie, begeleiden ze onze coaches en ondersteunen ze ons in de belevingsgerichte rapportage. Arie begrijpt dat belevingsgericht werken in alle lagen van de organisatie er toe doet: belevingsgericht zorgen, belevingsgericht leidinggeven, belevingsgericht managen en belevingsgericht besturen. Mensbeeld helpt ons om belevingsgericht werken vanuit zingeving en spiritualiteit, op een hoger level te tillen!

Monique Ekers, manager zorgBergweide

Een mooie manier om te ervaren waar iemand met dementie tegen aanloopt. Het laat je nadenken over wat dementie met iemand doet en hoe je hier als betrokkene het beste mee om kunt gaan. Ook de nabespreking is een waardevolle aanvulling op wat je meemaakt.

Heleen Visser, mantelzorg consulenteStichting Welzijn Alblasserdam

Maak kennis met onze opleidingen

Trainingen en advies

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Persoonlijke ontwikkeling

Benieuwd wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen?