Skip to main content

De mens met dementie

Dementie of een ander ziekteproces, zet de zingeving stevig onder druk. Praktische vragen en meer levens omvattende vragen komen langs. Hoe moet het nu verder, heeft dit lijden zin, wat kan er nog wel? Het is belangrijk om vooral de mens te blijven zien in plaats van de ziekte. Wij bieden ondersteuning in het verstevigen van kennis rondom dementie. Inzicht over hoe het brein werkt van iemand met dementie. Handelen vanuit de behoeften en afstemmen op de beleving. Kennis over de 16 facetten rondom zingeving en de invloed van de ziekte op betekenisgeving. Leren door vaardigheden te oefenen en reflectie door mee te kijken op de werkvloer. Leren door bewust te worden van het eigen aandeel in het contact met mensen met dementie. Welke verlangens en behoeften staan er op het spel? Wij bieden ondersteuning en trainingen rondom dementie op maat.

Neem contact op

Ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met traingen en advies

Wat anderen over ons zeggen

Voor Landgoed Rijckholt maken we al jaren gebruik van de kennis en mogelijkheden van Mensbeeld. Zowel in kleinere intervisie en supervisie groepjes, als in grotere groepen. Meerdaagse bijeenkomsten, maandelijkse bijeenkomsten en eenmalige sessies. Onze ervaring is dat collega's binnen een groepje extra verbinding voelen met elkaar en dit blijft ook na de bijeenkomsten zo en dat is bijzonder. In alle lagen van de organisatie is het waardevol en leerzaam. Je leert je collega's beter kennen en daarnaast vergaar je gerichte kennis op je eigen handelen, maar ook in combinatie met omgang van onbegrepen gedrag van onze bewoners.

Paulien Koenraadt, HR functionarisLandgoed Rijckholt

Voor Bergweide is spiritualiteit en zingeving van wezenlijk belang. Al jaren verzorgen ze trainingen, videoreflectie, begeleiden ze onze coaches en ondersteunen ze ons in de belevingsgerichte rapportage. Arie begrijpt dat belevingsgericht werken in alle lagen van de organisatie er toe doet: belevingsgericht zorgen, belevingsgericht leidinggeven, belevingsgericht managen en belevingsgericht besturen. Mensbeeld helpt ons om belevingsgericht werken vanuit zingeving en spiritualiteit, op een hoger level te tillen!

Monique Ekers, manager zorgBergweide

Een mooie manier om te ervaren waar iemand met dementie tegen aanloopt. Het laat je nadenken over wat dementie met iemand doet en hoe je hier als betrokkene het beste mee om kunt gaan. Ook de nabespreking is een waardevolle aanvulling op wat je meemaakt.

Heleen Visser, mantelzorg consulenteStichting Welzijn Alblasserdam

Maak kennis met onze opleidingen

Trainingen en advies

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Persoonlijke ontwikkeling

Benieuwd wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen?