Skip to main content

Grip op gedrag

Goede zorg geven aan kwetsbare mensen gaat vaak vanzelf. Het geeft voldoening, je voelt je nuttig en betekenisvol. Vaak valt er veel te lachen en heb je prachtige verhalen waar je mee thuis komt!

Soms loopt het contact niet zoals je verwacht. Je krijgt te maken met gedrag waar mensen boos worden, naar huis willen, beschuldigen, slaan of onbereikbaar zijn. Dat is niet alleen vervelend voor jezelf maar ook voor de zorgvrager en de omgeving. Dan is het contact een uitdaging en geeft het voldoening wanneer het je dan uiteindelijk toch lukt om de situatie onder controle te krijgen. Soms lukt het niet en dat geeft andere gevoelens. Gevoelens van moedeloosheid, verdriet, boosheid, walging en put het je lichamelijk en emotioneel uit. In onze trainingen rondom gedrag staan we stil bij de verschillende factoren, die van invloed kunnen zijn op gedrag. Kennis over het brein, ziekte en prikkels. Maar we verkennen ook jouw behoeften en verlangens tijdens dergelijke situaties. Bewustwording, experimenteren met ander gedrag en oefenen met nieuwe vaardigheden. Grip krijgen op de situatie en bovenal op jezelf. Wat kun jij doen om in balans te blijven, energie (over) te houden en je werk als zingevend en betekenisvol te blijven ervaren!

Neem contact op

Ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met traingen en advies

Wat anderen over ons zeggen

Voor Landgoed Rijckholt maken we al jaren gebruik van de kennis en mogelijkheden van Mensbeeld. Zowel in kleinere intervisie en supervisie groepjes, als in grotere groepen. Meerdaagse bijeenkomsten, maandelijkse bijeenkomsten en eenmalige sessies. Onze ervaring is dat collega's binnen een groepje extra verbinding voelen met elkaar en dit blijft ook na de bijeenkomsten zo en dat is bijzonder. In alle lagen van de organisatie is het waardevol en leerzaam. Je leert je collega's beter kennen en daarnaast vergaar je gerichte kennis op je eigen handelen, maar ook in combinatie met omgang van onbegrepen gedrag van onze bewoners.

Paulien Koenraadt, HR functionarisLandgoed Rijckholt

Voor Bergweide is spiritualiteit en zingeving van wezenlijk belang. Al jaren verzorgen ze trainingen, videoreflectie, begeleiden ze onze coaches en ondersteunen ze ons in de belevingsgerichte rapportage. Arie begrijpt dat belevingsgericht werken in alle lagen van de organisatie er toe doet: belevingsgericht zorgen, belevingsgericht leidinggeven, belevingsgericht managen en belevingsgericht besturen. Mensbeeld helpt ons om belevingsgericht werken vanuit zingeving en spiritualiteit, op een hoger level te tillen!

Monique Ekers, manager zorgBergweide

Een mooie manier om te ervaren waar iemand met dementie tegen aanloopt. Het laat je nadenken over wat dementie met iemand doet en hoe je hier als betrokkene het beste mee om kunt gaan. Ook de nabespreking is een waardevolle aanvulling op wat je meemaakt.

Heleen Visser, mantelzorg consulenteStichting Welzijn Alblasserdam

Maak kennis met onze opleidingen

Trainingen en advies

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Persoonlijke ontwikkeling

Benieuwd wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen?