Skip to main content

Rolverandering

Wanneer een partner of een ouder zorg afhankelijk is geworden, verandert vaak ook je rol als partner of kind. Vaak brengt het mensen juist dichter bij elkaar. Het is net alsof er ineens een duidelijker onderscheid is ontstaan tussen wat écht belangrijk en onbelangrijk is. Een scheiding tussen Zin en onzin.

Vanuit eigen ervaring weten we dat de veranderende rol niet altijd vanzelfsprekend verloopt. Soms is het zoeken wanneer je rol verandert door zorg en regeltaken. Mensbeeld verzorgt ondersteuning in de vorm coaching en training aan familie en mantelzorg. Lastige thema’s en veranderend gedrag, kunnen bespreekbaar gemaakt worden door middel van simulatie & improvisatietheater en workshops rondom de 16 facetten van zingeving. Het resultaat is dat het bijdraagt aan een betere balans in draagkracht en draaglast. Hoe zorg ik óók goed voor mijzelf? Waaraan ontleen ik zin en betekenis uit? Hoe creëer ik geluksmomentjes voor mijzelf en voor de dierbaren om mij heen? Het geeft inzicht over de eigen rol in relatie tot de ander en het geeft overzicht op wat er wel kan en waar je invloed op hebt.

Neem contact op

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen met persoonlijke ontwikkeling

Wat anderen over ons zeggen

Voor Landgoed Rijckholt maken we al jaren gebruik van de kennis en mogelijkheden van Mensbeeld. Zowel in kleinere intervisie en supervisie groepjes, als in grotere groepen. Meerdaagse bijeenkomsten, maandelijkse bijeenkomsten en eenmalige sessies. Onze ervaring is dat collega's binnen een groepje extra verbinding voelen met elkaar en dit blijft ook na de bijeenkomsten zo en dat is bijzonder. In alle lagen van de organisatie is het waardevol en leerzaam. Je leert je collega's beter kennen en daarnaast vergaar je gerichte kennis op je eigen handelen, maar ook in combinatie met omgang van onbegrepen gedrag van onze bewoners.

Paulien Koenraadt, HR functionarisLandgoed Rijckholt

Voor Bergweide is spiritualiteit en zingeving van wezenlijk belang. Al jaren verzorgen ze trainingen, videoreflectie, begeleiden ze onze coaches en ondersteunen ze ons in de belevingsgerichte rapportage. Arie begrijpt dat belevingsgericht werken in alle lagen van de organisatie er toe doet: belevingsgericht zorgen, belevingsgericht leidinggeven, belevingsgericht managen en belevingsgericht besturen. Mensbeeld helpt ons om belevingsgericht werken vanuit zingeving en spiritualiteit, op een hoger level te tillen!

Monique Ekers, manager zorgBergweide

Een mooie manier om te ervaren waar iemand met dementie tegen aanloopt. Het laat je nadenken over wat dementie met iemand doet en hoe je hier als betrokkene het beste mee om kunt gaan. Ook de nabespreking is een waardevolle aanvulling op wat je meemaakt.

Heleen Visser, mantelzorg consulenteStichting Welzijn Alblasserdam

Maak kennis met onze opleidingen

Trainingen en advies

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Persoonlijke ontwikkeling

Benieuwd wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen?